Hirdetések

Hirdetések – 2020. március 21.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel – főpásztorunkkal egyeztetve – a következő rendelkezésről szeretném tájékoztatni a kedves testvéreket:

  1. Március 22-én, vasárnap a szertartások a szokott rend szerint lesznek, viszont arra kérjük a kedves testvéreket, hogy a vírusfertőzés elkerülése miatt inkább maradjanak otthon, s lélekben és aki tud a világhálón keresztül csatlakozzék az imádságainkhoz. Aki mégis szeretne eljönni, az lehetőleg hozzon magával szájmaszkot, és nagyon kérjük, szigorúan tartsa meg az állami hatóságok és egyházunk által előírt szabályokat. A szertartások ideje alatt a templom mellett is tartunk gyóntatást, a szabad ég alatt.
  2. Nyomatékosan kérjük a kedves családtagokat, hogy az idős és veszélyeztetett rokonaikat támogassák az otthoni imádságban! Győzzék meg arról, hogy jobb, ha most otthon maradnak. Az idős és beteg testvéreinkkel kapcsolatban nagy szeretettel ajánljuk, hogy bátran keressenek minket, hisz – a megfelelő egészségügyi szabályokat betartva, – bármikor el tudunk menni hozzájuk a szentségekben részesíteni őket. Szívesen juttatunk élelmiszert és bármi más szükséges dolgokat is az arra rászoruló idős hittestvéreinknek. Legyünk ebben is egymás segítségére!
  1. Március 23-a hétfőtől a szertartási rend a következőképpen alakul: minden nap reggel 6.30-tól utrenyét végzünk (nincs Szent Liturgia), este pedig 17.30-tól vecsernyét (szerdán és pénteken az Előszenteltek elmarad).
  2. A jövő héten két ünnepünk is lesz: hétfő este 17.00 órától végezzük Krétai Szent András bűnbánati kánonját, kedden este pedig szintén 17.00 órától a másnapi ünnep virrasztó szertartását. Március 25-én az Örömhírvétel ünnepén csak 10 órakor végzünk Szent Liturgiát.
  3. Máskor arra buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy minél többen jöjjenek el a gyönyörű szertartásainkra, most azonban mi is azt kérjük, inkább maradjanak otthon, és lélekben illetve a technika segítségével kapcsolódjanak be azokba!

Köszönjük szépen a kedves testvérek megértését, és egymás iránti szeretetünk jeleként a szigorú szabályok betartását! Kérjük együtt a teremtő Atyát, hogy minél hamarabb visszaálljon templomunk hitélete!