Ma 2021. December 8.
Szerda, Mária napja van.
„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”

A Magyar Passió vetítése az Apollo Moziban

2021.11.17

Lelkesen mentünk, de talán még lelkesebben jöttünk – talán ezzel a mondattal lehetne a legjobban leírni legjobban ezt a film- és közösségélményt.

            Közel 100-an vettünk részt a Debreceni Görögkatolikus Parókia szervezésében ezen az eseményen, amin hál’ Isten nem csupán az egyházközség hívei, hanem mások is nyitottak voltak.

            Tanúságtevő. Nem véletlen, hogy ezt írom, hiszen egyszerre volt izgalmas, velős, de ugyanígy olyan misszió, ami üzeni számunkra, hogy hálásak lehetünk, hogy ma keresztény emberként szabadon élhetünk, szabad az evangéliumot hirdetni.

            A film végén külön örültünk, hogy meg tudtuk szólítani a pódiumon a film két görögkatolikus fiatal szereplőjét. Megérintő volt az a néhány mondat, hogy egészen másképp, sokkal bensőségesebben élték meg ezt a forgatást, mint sok mást.

            Egy egyszerű kérés van a szívemben: adja Isten, hogy sok ilyen alkalmunk legyen, ahol a kikapcsolódás és a hitbeli elmélyedés így találkozzon! Bíztatunk mindenkit, hogy akinek eddig nem volt lehetősége erre, tekintse meg ezt az alkotást!

„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”