Ma 2020. November 30.
Hétfő, András, Andor napja van.
„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”

A Szent Ilona imacsoport szeptember 3-án tartotta meg első találkozóját

2020.09.10

Bárhogy is alakul a vírushelyzet, életünket, sorsunk szálait Isten tartja a kezében. Nekünk egy dolgunk van, erősen és szorosan fogni Isten kezét, hallani az Ő hívó szavát és válaszolni hívására, mint Égi Édesanyánk, az Istenszülő Szűz Mária tette.

Ezen gondolatok jegyében szeptember 3-án a vecsernye után megtartotta első találkozóját a Szent Ilona görögkatolikus imacsoport, amely a „Hitünkért” női közösség hozott létre, hogy azon asszonyokat, nőket, édesanyákat, nagymamákat tömörítse, akik közösségben szeretnének imádkozni és tevékenyen tenni szeretnének görögkatolikus egyházközösségükért, családjaikért és a rászorulókért. A csoport vezetője, Dr. Németh Mária, aki ősi hagyományaink szerinti imaórák végzésére buzdított bennünket és közösen el is végeztük az első imaórát. Isten csodálatos gazdagsága és emberszeretet tárult fel számunkra a zsoltárok mély imáiban. Majd együtt elimádkoztuk a rózsafűzért.  Új Közösségi Házunk szép udvara csendjében hálás szívvel, örömmel kezdtük el az imaszolgálatot, amelyre továbbra is várjuk és hívjuk a nőtestvéreket minden hónap első csütörtökjén a vecsernye után.

Amint Máriapócsra is összegyűjtött minket Égi Édesanyánk, egy egészen nagy csapatot, így vár bennünket most is a hűséges imaharcosok sorába.

Gajdos Viktória

„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”