Ma 2023. Március 23.
Csütörtök, Emőke napja van.
„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”

Ukrán gyermekeket láttunk vendégül február hónapban

2023.03.14

 

Debrecen Megyei Jogú Város Karitatív Testületét az ukrán-orosz háború elmúlt egy évének borzalmai arra indították, hogy a maga módján próbáljon meg segíteni a harcokban édesapjukat elvesztő gyermekeknek. Egy hetes turnusokban, esetenként ötven iskolás korú gyermeket üdültettek városunkban néhány tanárral és tolmáccsal egyetemben, ami összesen 200 fő számára jelentett lehetőséget, hogy a háború állandó retteneteit hátrahagyva, lelkileg megpihenhessenek. Ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez aktívan kapcsolódott parókiánk is, amennyiben február hónap nagy részében a napközi foglalkozásokat a Görögkatolikus Látogatóközpontban töltötték az ukrán csoportok. 

 A csoportok egyébként Ukrajnának a Kárpátaljával szomszédos, Ivano-Framkivszk régiójából érkeztek. Különösen nagy élmény volt számukra, hogy maguk is legnagyobb részben görögkatolikusok lévén, megismerhették a debreceni görögkatolikus közösséget, annak templomát, az itt szolgáló papokat és híveket, de ellátogathattak a metropóliai központba, és ott is szívélyes fogadtatásban volt részük. 

 Hálás szívvel fogadták a szeretetteljes jószándékot, mi hasonlóan hálásak voltunk, hogy szolgálatunkkal és vendégszeretetünkkel Krisztus Urunk szándékát valósíthattuk meg és üldözött testvéreket fogadhattunk be. Azóta még buzgóbban imádkozunk azért, hogy a Szentlélek kegyelme mielőbb hozza el a mennyei békét, és szüntesse az esztelen pusztítást. 

„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”