Ma 2024. Június 19.
Szerda, Gyárfás napja van.
„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”

Fiatal családok kirándulása a Zempléni-hegységben

2023.10.19

A Debreceni Görögkatolikus Parókia által szervezett Baba Mama Klub tagjai 2023. október 6-8. között közös kiránduláson vehettek részt Háromhután. Az utazáson nemcsak az egymást már jól ismerő anyukák és  gyermekek, de az apukák is jelen voltak.
 
A kirándulás első szervezett programja éppen az édesapák számára biztosított kikapcsolódási lehetőséget, akik a szállás elfoglalását követően a Czemiczki Pincészetben tartott borkóstolón ismerkedhettek a tájegység boraival. A borkóstoló ideje alatt, az édesanyák és az apró kukták a szálláshelyként szolgáló Háromhutai Erdei Iskola konyhájában készítették el a közös vacsorát. Az első esténk kellemes beszélgetéssel és ismerkedést szolgáló játékokkal telt el. 
 
Szombat délelőtt a csapat szent liturgián vett részt a középhutai római katolikus templomban Gergely atya vezetésével. Ezt követte az édesanyák szabadidős tevékenysége Tolcsván, a Helia-D kozmetikai márka élményközpontjába a Helia-D Herba Kastélyban, ahol kozmetikum-készítő workshopon vehettünk részt. A krémkészítés során a Helia-D krémalapból indulva aktív hatóanyagok és illatanyagok felhasználásával lépésről lépésre készíthettük el egyénre szabott arcápolóinkat, akár a gyógyhatásairól híres tokaji aszút is felhasználva. A workshop ideje alatt gyermekeink és férjeink a helyi játszótereket fedezhették fel.  A szombati napon ebédünket egy tolcsvai kisvendéglőben fogyasztottuk el, amit szállás helyünkön délutáni alvás követett. Szüksége is volt a pihenőre a sok apróságnak, hiszen délután gyalogtúrára indultunk egy közeli kolostorromhoz. A rövid túrát a nagyobbak gyalogosan a kisebbek szüleik nyakában tették meg. Sétánk során megismerkedtünk a Zemplén vadregényes tájaival és növényvilágával. Visszatérésünket követően vacsoránkat az erdei iskola udvarán kialakított, bográcsozásra is alkalmas kerthelyiségben készítettük el, míg gyermekeink az udvart szegélyező, lassan csörgedező patak medrében játszadozhattak, illetve járgányaikkal száguldozhattak. A vacsorát követően éjszakába nyúló beszélgetések, nagy nevetések következtek.
 
Kirándulásunkat tovább színesítette az éppen ekkor megrendezésre kerülő Rally Hungary, amelynek versenyzői vasárnap reggel pontosan a szállásunk előtt száguldottak el - a férfiak legnagyobb örömére. A rally autók megcsodálását követően útnak indultunk a komlóskai görög katolikus templom felé, hogy ott vegyünk részt szent liturgián. Ezúton is köszönjük Molnár Dezső atyának és a közösség tagjainak a szeretetteljes fogadtatást, a közös imádságot és a tiszteletünkre szervezett agapét.
Kirándulásunk zárásaként közösen ebédeltünk, ahol a reggeli események tükrében nem meglepő, hogy gyermekeink versenyautóként száguldoztak az asztal körül.
 
Összefoglalóm zárásaként  szeretnék köszönetet mondani Szarkáné Éva tisztelendő asszonynak a Baba Mama Klub és a háromhutai kirándulás megszervezéséért, továbbá Dr. Szarka Gergely atyának és lányaiknak a programunkban való közreműködésükért.
 
Dr. Béres Ágnes és családja
 
A hétvégi kirándulás a "Debreceni görögkatolikusok a családokért" című EKCP-KP-1-2023/2-000212sorszámúpályázatból valósult meg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”