Ma 2023. December 3.
Vasárnap, Ferenc napja van.
„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”

Máriapócsi gyalogos zarándoklat

2022.09.13

Szeptember 10-én - két év kihagyás után - ismét gyalog is útnak indultak a debreceniek Máriapócsra. Az ítéletidőhöz hasonló viharos eső ellenére a bátor csapat vállalta, hogy Szaplonczay Márk atya vezetésével útnak indul Szűzanyánk drága Kegyhelyéhez.

 

Nyírmihálydiban a paraklisz elvegzése után az ég is kitisztult, és így örömteli imádsággal tudtuk utunkat megtenni. A sáros út miatt az eredeti nyírgelsei ebéd helyett Nyírbogáton fogyasztottuk el a Márkó család által készített töltöttkáposztát, a desszertet pedig a Tóth család jóvoltából, a templomban pedig Terdik Mihály parókus atya fogadott bennünket.

 

Továbbindulva a jól megszokott kislétai vendégségbe értünk Kiss Andor atya és a hívek felajánlásával. 

 

Természetesen jó zarándokokhoz híven énekes imádságokat zengve adtuk tudtul mindenhol, hogy hová igyekszünk, és az útszéli keresztek előtt leróva hódolatunkat a Megváltónak közeledtünk a Kegyhelyünkhöz.

A Kujbus házaspár immáron 30 éve segíti ezt a zarándoklatot, idén is végig kísértek bennünket autóval, szó szerint nagy terhet levéve így a vállunkról, így nagyobb nehézség nélkül tudtuk megtenni az utat. 

 

Az utolsó csendes imádságos szakasz után már tényleg úgy tűnt, hogy bőrig ázunk, azonban a Jóisten kegyelméből csodálatos módon csak a bazilikát körbájárva és a doxológiát énekelve részesültünk az égi áldásban, ugyanakkor a templomba éppen a Szent Liturgia elejére értünk oda, így méltóan fejezve be zarándoklatunkat. 

 

Áldott legyen az Úr neve mostantól mindörökké! 

 

                          

 

                          

 

                         

 

                       

 

                        

 

                         

 

                         

 

                         

 

                        

„A Te oltalmad alá sietünk, Istenszülő Szűz”